Publicación:
Survival of paracoccidioides brasiliensis yeast cells under microaerophilic conditions

dc.citation.epage305
dc.citation.journalTitleSabouraudia
dc.citation.spage301
dc.contributor.authorRestrepo Moreno, Ángelaspa
dc.contributor.authorJiménez, Beatriz Elenaspa
dc.contributor.authorBedout, Catalina Despa
dc.date.accessioned2021-11-16T16:50:46Z
dc.date.available2021-11-16T16:50:46Z
dc.date.issued1981
dc.description.abstractThe ability of P. brasiliensis yeast cells to withstand microaerophilic conditions was investigated in a liquid medium distributed in tall columns in screw-capped tubes. Young cells of three isolates were inoculated on top of the medium, and the tubes were incubated aerobically and anaerobically at 36°C for 28 days. The viability of cells that had sedimented to the bottoms of the tubes was studied by fluorescent microscopy and by their capacity to resume growth when transferred to fresh medium under continuous agitation. The proportion of viable cells in the sediments diminished with time of incubation. However, after 28 days, 27% of the cells were still viable and fully capable of active growth when placed under adequate aeration. On the other hand, drastic reduction of oxygen access elicited an accelerated death rate, with no survival after 7 days of incubation.eng
dc.description.abstractSe investigó la capacidad de tolerancia de las células levaduras de P. brasiliensis a condiciones de microaerofilia, usando un medio de cultivo liquido distribuído en tubos de tal manera que formara una columna. Se utilizaron levaduras jóvenes de tres aislamientos diferentes, depositándose el inóculo suavemente sobre la superficie del medio, con incubación aerobica o anaeróbica estacionaria a 36C por 28 días. Le viabilidad de las células que se habían sedimentado se comprobó por medio de microscopia fluorescente y por su habilidad para crecer activamente al ser transferidas a medio fresco incubado con agitación constante. La proporción de células viables disminuyó gradualmente con el tiempo de incubación, sin embargo, a los 28 dias en condiciones de microaerofilia, 27% de las levaduras se encontraban aún viables y completamente capaces de crecimiento activo al ser transferidas a condiciones de aireación adecuada. Por el contrario la reducción drástica de oxígeno se acompañó de marcada letalidad, perdiéndose la viabilidad después de 7 días de incubación.spa
dc.identifier.doi10.1080/00362178185380481
dc.identifier.issn0036-2174
dc.identifier.urihttps://repositorio.accefyn.org.co/handle/001/1077
dc.languageeng
dc.publisherTaylor y Francis Group - Inglaterraspa
dc.publisherInternational Society for Human and Animal Mycology
dc.relation.citationissue4
dc.relation.citationvolume19
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1080/00362178185380481
dc.source.bibliographiccitationRestrepo, Angela; Jiménez, Beatriz Elena y Bedout de, Catalina. (1981). Survival of paracoccidioides brasiliensis yeast cells under microaerophilic conditions. Sabouraudia, 19(4), 301-305
dc.subject.agrovocParacoccidioidesspa
dc.subject.agrovocChaetomiumspa
dc.subject.keywordsBone Screwseng
dc.subject.keywordsYeastseng
dc.subject.keywordsViable Cell Counteng
dc.subject.keywordsParacoccidioides brasiliensiseng
dc.subject.keywordsLevadurasspa
dc.subject.keywordsMortalidadspa
dc.subject.keywordsRecuento de células viablesspa
dc.subject.lembLevadura - Experimentosspa
dc.subject.lembHongos - Experimentosspa
dc.titleSurvival of paracoccidioides brasiliensis yeast cells under microaerophilic conditionseng
dc.typearticleeng
dc.type.driverinfo:eu-repo/semantics/articleeng
dc.type.localArtículospa
dspace.entity.typePublication

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