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Title: Nature of the skin-reactive principle in culture filtrates prepared from Paracoccidioides brasiliensis
Authors: Restrepo Moreno, Ángela
Schneidau, John D.
Issue Date: 1967
Publisher: American Society for Microbiology
Abstract: Mycelial and yeast-phase culture filtrates prepared from three strains of Paracoccidioides brasiliensis exhibited equal reactivity in sensitized guinea pigs. Ethyl alcohol-precipitated fractions obtained from the culture filtrates also showed no difference in reactivity between mycelial and yeast phase when tested in sensitized guinea pigs. Chemical analyses of the ethyl alcohol-precipitated fractions revealed the presence of seven aliphatic amino acids in both the mycelial- and yeast-phase products. Glucose, galactose, arabinose, and glucosamine were also detected, but the relative proportions of these sugars were different for the mycelial phase as compared with the yeast phase. Both the mycelial- and yeast-phase ethyl alcohol precipitated fractions contained 2 to 4% nitrogen, but no protein or nucleic acid could be detected. Removal of nitrogen from the ethyl alcohol-precipitated fractions by chloroform extraction resulted in an almost complete loss of skin reactivity, whereas the material recovered from the chloroform, which contained most of the nitrogen, still exhibited almost as much reactivity as was present prior to extraction. A considerable portion of the reducing substances was removed along with the nitrogen by the chloroform extraction, suggesting a strong chemical link between the carbohydrate and the peptide portions of the active moiety. Since no protein was present in the fractions, it was presumed that the active moiety is a glycopeptide.
Los filtrados de cultivo en fase de levadura y micelio preparados a partir de tres cepas de Paracoccidioides brasiliensis mostraron la misma reactividad en cobayas sensibilizados. Las fracciones precipitadas con alcohol etílico obtenidas de los filtrados de cultivo tampoco mostraron diferencias en la reactividad entre la fase de micelio y levadura cuando se probaron en cobayas sensibilizados. Los análisis químicos de las fracciones precipitadas con alcohol etílico revelaron la presencia de siete aminoácidos alifáticos en los productos de la fase micelial y de levadura. También se detectaron glucosa, galactosa, arabinosa y glucosamina, pero las proporciones relativas de estos azúcares fueron diferentes para la fase micelial en comparación con la fase de levadura. Tanto las fracciones precipitadas con alcohol etílico en fase micelial como en fase de levadura contenían de 2 a 4% de nitrógeno, pero no se pudo detectar proteína o ácido nucleico. La eliminación de nitrógeno de las fracciones precipitadas con alcohol etílico mediante la extracción con cloroformo resultó en una pérdida casi completa de la reactividad de la piel, mientras que el material recuperado del cloroformo, que contenía la mayor parte del nitrógeno, todavía exhibía casi tanta reactividad como la que estaba presente antes de la extracción. . Una parte considerable de las sustancias reductoras se eliminó junto con el nitrógeno mediante la extracción con cloroformo, lo que sugiere un fuerte vínculo químico entre las porciones de carbohidrato y péptido del resto activo. Dado que no había proteína presente en las fracciones, se supuso que el resto activo es un glicopéptido.
URI: https://repositorio.accefyn.org.co/handle/001/1066
ISSN: 0021-9193
Document url: https://journals.asm.org/doi/epdf/10.1128/jb.93.6.1741-1748.1967
DOI: 10.1128/jb.93.6.1741-1748.1967
Appears in Collections:DHAC Paracoccidioidomicosis. Diagnóstico

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